Theater – voorstelling Depok, het dorp van mijn vader

In 2020 maakte ik de voorstelling “Depok: Verblijfplaats van iemand die in afzondering leeft” in opdracht van het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag. Het werd uitgevoerd bij de opening van expositie over dit West-Javaanse dorp.

Tekst: Margreet Tjalsma en Barbara Loen

Regie: Carolien van Workum.

Depok is het geboortedorp van mijn vader op West Java. In hoeverre heeft de geschiedenis van de Depokkers en hun vlucht naar Nederland, invloed op mijn generatie? Ben ik Depoks, Nederlands of Indisch? Indische Nederlanders zijn een toonbeeld van gelukte integratie..Is dat waar? En is het iets om trots op te zijn?

In deze zoektocht naar afkomst en identiteit dienen zich meer vragen dan antwoorden aan. Hoewel persoonlijk, blijkt dit verhaal toch herkenbaar voor vele, ook niet Indische mensen.

Neem gerust contact op voor boeking of meer informatie. Barbara@debarbaartheater.nl

Bekijk hier de trailer van de voorstelling: